Организаторът на спортни състезания и създател на онлайн платформа за спортна активност Иван Белчев продължава да приобщава все повече хора към активни физически дейности.

„2020 година беше една изключителна година откъм предизвикателства. Първоначално имахме един план, но се случиха много повече неща от предвиденото, колкото и странно да звучи. През март месец всички бяхме наплашени от предстоящия спортен сезон и затова разработихме платформа, която да дава възможност за онлайн тренировки. Първите два месеца от пандемията преминаха в онлайн тренировки, онлайн спорт, но за радост през май нещата се подобриха и през лятото на 2020 успяхме да осъществим нашата идея - 100 дни спорт в Русе, като всеки ден имахме спортни инициативи предимно в парка на Русе с над 30 вида спорт, като по този начин обединихме не само нашите доброволци от Ruse GO, но и други спортни клубове и структури да покажат, да дадат отворен час, за да може русенци да пробват различни видове спорт“, каза за БНР Иван Белчев, създател на Сдружение Ruse GO.

Организират се и много каузи като доброволно почистване, засаждане на дървета.


Природен парк „Русенски Лом“ Снимка: Ruse GO

Иван Белчев изпълнява онлайн проект за популяризиране на историите на успели българи.

„Идеята е да се намират хора, предимно в чужбина, които има какво да разкажат. Имат история, която заслужава да бъде чута. Преди 6 години бяха много малко тези примери от чужбина, а българите имаме нужда от вдъхновение със съвременните герои, не отричаме нашата история, ние там сме горди, но искам чрез нашия проект да покажем на българите, че има от какво да се гордеем дори и в съвремието ни. Проектът продължава. Имаме стотици интервюта с хора и в чужбина, и в България. Издадохме книга с вдъхновяващи истории на успели българи, която все още може да се намери“, допълни в предаването „Графити по въздуха“ Белчев, който е живял 10 години в Мюнхен, Германия.


БНР: Иван Белчев увлича все повече българи в активни спортни състезания
Снимки: Ruse Go